Schoolfoto basisschool

Over ons
Fatma en de fotografie

Hallo, Ik ben Fatma en in deze blog wil ik het graag met jullie hebben over fotografie. Als je op social media kijkt, zie je regelmatig foto's van een happy family voorbij komen. Het hele gezin heeft dan vaak bij elkaar passende kleding aan (bijv. jeans met daarop een wit shirt) Of foto's van een gezin met een pasgeboren kindje. Je weet wel, dan ligt een baby op een wit wollen dekentje of op de blote buik van papa. Dit soort foto's zijn erg in. Foto's maken van mensen zijn nou eenmaal erg leuk. In deze blog wil ik het met jullie hebben over alle zaken die te maken hebben met deze tak van fotografie.

Zoeken
Categorie├źn
Archief
Recente artikelen

Schoolfoto basisschool

21 juni 2017
 Categorie├źn: Fotografie, Blog


Uw kindje gaat naar school, wat een mijlpaal. Uw kindje zal de komende jaren steeds veel nieuwe dingen leren. Veel mensen denken dat er in groep 1 en groep 2 alleen maar gespeeld wordt, maar dat is niet het geval, daar leren ze ook bijvoorbeeld al tellen, maar dit gebeurt allemaal spelenderwijs. In groep 3 leren ze lezen en rekenen. En zo leren ze elk jaar iets nieuws. Er zijn ook een aantal dingen die elk jaar terugkomen, zoals gym, schoolreisje, buiten spelen, overblijven en de schoolfoto op de basisschool.


Schoolfoto basisschool

Alle kinderen trekken hun mooiste kleren aan en de haren worden mooi in model gedaan. Bij meisje ontstaan de mooiste creaties in hun haren. Soms krijgen ze zelfs lichte make-up op. 

Vroeger - Vroeger werd er een groepsfoto en een individuele foto gemaakt. Deze foto's kreeg je een aantal weken later thuis gestuurd. Als u de foto's wilde houden, moest u het geld in de envelop doen en mee terug naar school geven. Dit was voor de school een hele last, omdat zij goed in de gaten moesten houden wie er al wel of niet betaald had. De kinderen die nog niet betaald hadden, moesten zij dan achter hun broek aan zitten om te zorgen dat zij dat alsnog deden (of hun foto's terug zouden geven). 

Enkele jaren geleden - Enkele jaren geleden als de schoolfoto basisschool gemaakt was, kreeg u de foto's ook mee naar huis. Mocht u de foto's niet willen houden, dan gaf u deze terug. Wilde u deze wel houden, dan kon u het geld overmaken. Dit was al een stuk veiliger.  

Heden - Nu gaat het op veel basisscholen anders. Als de foto's gemaakt zijn, krijgt u een inlogcode. U kunt daarmee inloggen op de site van de fotograaf. Zo kunt u de foto's bekijken en aangeven welke foto's u graag afgedrukt ontvangt. U kunt er ook voor kiezen in welk formaat u uw foto's wilt ontvangen. Tevens kunt u aangeven hoeveel exemplaren u wenst (wellicht een afdruk voor opa & oma). Het komt ook regelmatig voor dat u kunt kiezen of u een afdruk in kleur, zwart/wit of sepia wilt hebben. Als u eenmaal uw keuze gemaakt heeft, kunt u online betalen. Op deze manier is de betaling veilig (school heeft niet meer al het geld in bezit) en worden er ook geen foto's voor niets afgedrukt. Het is zelfs nog mogelijk om naderhand nog nabestellingen te plaatsen. De bestelde foto's ontvangt u binnen enkele weken op uw huisadres.


Broertjes en zusjes foto 

Op veel scholen is het ook mogelijk om een foto te maken van alle broertjes en zusjes bij elkaar. Zelf als een jonger broertje of zusje nog niet op school zit, kan er (na schooltijd) een foto gemaakt worden. Voor deze foto geldt dezelfde bestelprocedure als met de andere foto's.